Om Bergensbaneløpet 

Bergensbaneløpet er en stolt tradisjon som består av en årlig stafett mellom de to fremste handelshøyskolene i Norge, nemlig Handelshøyskolen BI og Norges Handelshøyskole i Bergen. 

 

Bergensbaneløpet ble arrangert for første gang i 1973 og hadde sin bakgrunn i EF-avstemningen året før. På NHH hadde det hersket stor uenighet omkring spørsmålet, noe som skapte en heller dårlig atmosfære blant de engasjerte studentene. Etter hvert dannet det seg to grupper; en ja- og en nei- side, med sine respektive frontfigurer i henholdsvis Jan R. Stavik og Alf Hildrum.

 

I etterkant av avstemningen ble imidlertid de to enige om at det var dumt å bruke så mye tid og krefter på å kjempe mot medstudentene – disse kreftene burde heller samles og settes inn for å kjempe mot BI på en eller annen måte. Resultatet ble arrangementet som etter hvert har blitt kalt Bergensbaneløpet.

 

Løpet blir i dag omtalt som «vårens sprøeste eventyr», og har utviklet seg til å bli mye mer enn bare en stafett. Vi ønsker i dag å fokusere på god studenthelse og skape et godt studentmiljø på skolen. Dette gjør vi med å tilby tre treninger i uken, og tilpasse oss alle nivåer.  Vi har jevnlig flere typer forskjellige arrangementer gjennom året, deriblant BI Mesterskapet Nydalen, et gratis løp for alle på BI, og Karrieretrappa, der vi inviterer bedrifter fra næringslivet til å løpe stafett opp vindeltrappa på BI.  

Våre samarbeidspartnere
  • Hvit Instagram Ikon
  • Facebook - Hvit Circle